Závist

Autor: Gregg Olsen
Český název: Závist
Originální název: Envy
Knižní série: Prázdné rakve
Žánr: A (Adult), Thriller

Anotace:  
Román o prázdné rakvi - Vražda je tak sprosté slovo...
Noc, kdy Katelyn zemřela, se stalo cosi, co všechno změnilo. Zlo má nejrůznější příchutě. Někdy je hořké, jindy ošidně sladké. Katelyn to zjistila v den své smrti. V jeden okamžik byla deprimovaným teenagerem a zároveň ztratila život. A pak... ležela na stole z nerezové oceli, oči skleněné, tělo studené, a byla opravdu, ale opravdu mrtvá.
Jak se to stalo? Byla to sebevražda, nebo vražda? A kdo za to nese vinu? Dvojčata Hayley a Taylor Ryanovi zakopnou o důkaz, který je mnohem více znepokojující než si vůbec dokázali představit...
a prolitá krev je přivede na stopu tajemství z dávné minulosti, o níž by raději ani nic nevěděli. 


Autor se nechal inspirovat pravdivým příběhem internetové šikany a Závist je prvním dílem odvážné, otevřené a hrůzostrašné série, která vás přivede až na hranu mezi životem a smrtí.


Nakladatelství:  Fortuna teen (CZ), Splinter (En) 
                           Počet stran: 296 (CZ), 432 (En)
     Vydání ČR: 2012
      Vydání USA: 2012


Hodnocení knihy:                  Hodnocení obálky:

Závist je můj nejnovější úlovek z levných knih. Protože jsem šílená milovnice krimi seriálů a knižních detektivek, tak ve chvíli, kdy jsem ji uviděla, jsem ji musela koupit. Ta obálka na mě dýchala: ZÁHADA!

Katelyn Berkleyová byla v jeden den normální středoškolačka a teď je mrtvá. Ve své vaně. Usmažená kávovarem na expresso. Byla to sebevražda, vražda nebo nehoda? Dvojčata Hayley a Taylor Raynovy se rozhodnou přijít tomu na kloub.
První podezřelí se pomalu začínají objevovat. Matka Katelyn je alkoholička a její manželství s otcem Katelyn zrovna nejlépe neklape. Pak je tu divný soused co jezdí na segwayi. A co Starla Larsenová? Bývalá nejlepší kamarádka Katelyn? Starla a Katelyn se kamarádily do doby, než Starlu přijali do týmu roztleskavaček a Katelyn ne. Ty dvě se kvůli něčemu pak pořádně pohádaly. 

Hayley a Taylor Raynovy nejsou obyčejné teenagerky. Kromě faktu, že jejich otec je spisovatelem detektivních knížek a matka pracuje jako psychiatr ve věznici, Taylor a Hayley jsou sensibilky. Mají vyjímečnou schopnost napojit se na "onen svět" a komunikovat s mrtvými. Katelyn jim z onoho světa posílá vzkaz pomocí slov a dvojčata ho pomocí své oblíbené hry scrabble rozluští.

Když matka Katelyn objeví v jejím pokoji těhotenský test, rozhodne se dceři podívat do soukromí a v laptopu objeví vzkazy od neznámého kluka, se kterým se Katelyn seznámila na internetu. Dohnal Katelyn k sebevraždě? Hayley a Taylor tomu věří. 

Závist mě zpočátku moc nezaujala. Kniha je napsaná z pohledů různých postav, takže než jsem se rozkoukala, kdo je kdo, tak jsem byla za polovinou knihy. Nebýt sensibilických dvojčat Hayley a Taylor, tak by mě samotný příběh asi moc nebavil. 
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentářů:

  1. Můj taťka teď taky čte knihy od Nesba a hodně je chválí, takže se na ně pak mrknu ;)
    Závist si určitě přečti! :)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.