Oh My Wishlist #9


Meme z dílny Book Chick City, cílem je každou sobotu zveřejnit nějaký článek o pár knihách ze svého wishlistu
- Počet knih je libovolný


Kraď jako umělec
Austin Kleon

Umělec Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost v jakékoli oblasti tvorby je v digitální době nedosažitelný cíl. Vše, co vytvoříme, je produktem naší zkušenosti, a naše zkušenost je souhrn všeho, co prošlo našimi geny a smysly. 

Je nutné se s tím smířit. Tvorba už bude VŽDY krádež. Teď jde o to, jak krást (tvořit) se ctí: tedy tak, abychom navzdory všem výpůjčkám přinesli něco nového a měli z výsledků naší práce radost.




Ukaž, co děláš
Austin Kleon

Byl-li bestseller Kraď jako umělec o vypůjčování si vlivu druhých, tato knížka učí, jak ovlivňovat druhé, aby si půjčovali od vás. Klíčem je proces, nikoli produkt. Sdílejte něco malého každý den (ale nezměňte se v lidský spam). Uchovejte si mysl amatéra jeho možnosti jsou neomezené. Buďte spojka, učitel, otevřený uzel. Nekřečkujte. 

Ukaž, co děláš! ukazuje v deseti nových principech, že musíte být otevření, štědří a stateční umělci, od nichž budou krást jiní umělci.

Teaser Tuesdays #6


Úterní meme pořádané Should Be Reading. O co jde?
 Popadni knihu, kterou momentálně čteš, otevři ji na náhodné straně a vypiš dvě 
teaserové věty odkudkoliv z této stránky. NEZAHRNUJ SPOILERY!! neprozraď nic důležitého z příběhu).
- Sdílej knihu i autora, aby si mohli ostatní účastníci TT přidat knihu do své to-read záložky.


Chvíle před koncem
Lauren Oliverová

Zamávám propiskou a snažím se jí naznačit, 
že mi přestala psát. 


Tupě na mě kouká a jámám chvilku chuť ji popadnout a zatřást s ní - „Dvě minuty!" - ale konečně se jí tvář rozjasní a ona se zazubí, jako by zrovna našla lék na rakovinu.

Oh My Wishlist #8


Meme z dílny Book Chick City, cílem je každou sobotu zveřejnit nějaký článek o pár knihách ze svého wishlistu
- Počet knih je libovolný



S láskou, Rosie
CeCelia Ahernová

Nejlepší přátelé Rosie a Alex se musí vinou osudu rozloučit na neurčito, aniž by si dokázali navzájem přiznat pravdu o svých citech. Jejich přátelství pokračuje dlouhé roky pouze prostřednictvím e-mailů, dopisů a dlouhých telefonních hovorů, které si vyměňují přes oceán. Žijí své vlastní životy a hledají štěstí a „poklad na konci duhy“. 

Přijdou na to, že ho mají na dosah ruky už dávno a dostane jejich láska druhou šanci?



Smečka
Andrea Cremerová

Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. 
Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. 

Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat? Smečkou započíná třídílná akční a zároveň romantická fantasy série..

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens

Panoramatický román Nadějné vyhlídky považoval Charles Dickens ze všech svých slavných románů za nejlepší. Snad i proto jej psal v první osobě. Je to romantický příběh o lidské ctižádosti, o touze po bohatství a uznání, o krutých rozporech mezi žádostmi srdce a rozumu. Hrdina prožívá divoké životní zvraty, zápasí s lidskou přetvářkou, s nedostatkem opravdového pochopení i se svou osamělostí, ale nikdy se nevzdává. Naděje na prohlédnutí z falešných iluzí, na návrat do kruhu dobrých lidí a na lásku ho nikdy neopouští a umožní mu přestát všechny nástrahy osudu.
I v tomto mimořádném a dramatickém románu roztáčí Dickensova představivost optimistický „karneval života“, sled ohromujících radostí a dočasných smutků. Nesnáze, překážky i zlobu lze překonat a dokonce jsou k něčemu dobré. Charakteristika postav je živější než život sám, autor nepřipouští nudu, nic není obyčejné. Život ve své každodennosti skýtá ohromné příležitosti – jen je správně uchopit.

Letem obálkovým světem #3


Toto meme je z dílny Shax. Cílem je zveřejnit obálky knih, které Vás zaujaly.




Tak co? Zaujala nějaká?


Knižní výzva 2015


Máme tu nový rok a s ním přichází Knižní výzva 2015!!

Tuhle výzvu pořádá Ells


Do téhle výzvy se zapojuji poprvé a proto doufám, že svůj cíl splním!
Můj počet knih pro rok 2015:

LEDEN
Solitaire
ÚNOR
Divergence
Rezistence
Chvíle před koncem
Život jedna báseň
Maybe Someday
BŘEZEN
Aliance
Jen jeden den
DUBEN
KVĚTEN
ČERVEN
ČERVENEC
SRPEN
ZÁŘÍ
ŘÍJEN
LISTOPAD
PROSINEC

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.