P.S. I Still Love You

Autor: Jenny Han
Originální názevP.S. I Still Love You 
Knižní série: To All the Boys I've Loved Before #2       
Žánr: román, YA (Young Adult)
Nakladatelství: Simon & Schuster  (En) 
Anotace:
Lara Jean nečekala, že se do Petera zamiluje.
Předtím to jen společně předstírali. A pak najednou... ne. 
Teď je Lara Jean ještě zmatenější než předtím. 
Když se z její minulosti vrátí další kluk, Lařiny pocity k němu se vrátí taky. 
Může být dívka zamilovaná do dvou kluků zároveň?

V tomto okouzlujícím a upřímném pokračování New York Times bestselleru, To All the Boys I've Loved Before (Všem klukům, které jsem milovala), vidíme první lásku očima nezapomenutelné Lary Jean. 
Láska není nikdy snadná, ale možná to je ta část, která ji dělá tak úžasnou.  

                                                       Hodnocení knihy:                   Hodnocení obálky:
Peter is loyal to her first, me second. It’s first Genevieve, then me.
That is the deal. That’s always been the deal. 
And I’m sick of it.

Lara Jean prožívá svoji první lásku s Peterem. První opravdové rande, první opravdová pusa.... Jenže se nedokáže zbavit srovnávání s Peterovou ex-přítelkyní Genevieve. Má ji stále rád? Když na internet unikne žhavé video, na kterém není nikdo jiný, než Lara Jean a Peter, jejich vztah začne pomalu chladnout. A aby to nebylo málo, tak se zpět vrátí i jeden milostný dopis.

“Lara Jean, I think you half-fall in love with every person you meet.
 It’s part of your charm. You’re in love with love.”

Lara Jean neřeší nic jiného, než svůj vztah s Peterem. Peter a Lara Jean. Peter a Genevieve. Žárlí tak, že svítí na míle daleko. Má mít sex s Peter jako Genevieve, aby si ho udržela? Nebo na to chce jít pomalu? Navíc se zase drží svých sentimentálních pocitů, když se vrátí odpověď na milostný dopis, o kterém si myslela, že je navždy ztracený. 

Peter Kavinsky se dal konečně dohromady s Larou Jean. Hýčká ji jako princeznu a vůbec, lepšího kluka byste těžko hledali. Jenže podle Lary Jean má jednu zásadní chybu. Nedokáže se zbavit vazby na svojí ex-přítelkyni. Pokaždé ji běží zachránit i za cenu toho, že dobře ví, co k němu Genevieve cítí.

John Ambrose McClaren je dávno ztracený kamarád z dětství. Z doby, kdy ještě Peter, Lara Jean a Genevieve s Johnem tvořili nerozlučnou partu. Teď je zpátky v jejich denním životě, aby usiloval o nic jiného, než srdce Lary Jean. Dokáže ale ona zapomenout na Petera? Má vůbec šanci?


People come in and out of your life. 
For a time they are your world; they are everything. 
And then one day they’re not.

P.S. I Still Love You (P.S. Stále tě miluji) je pokračování a poslední část série To All the Boys I've Loved Before (Všem klukům, které jsem milovala). Navazuje na děj a atmosféru prvního knihy a opět vypráví o milostném životě Lary Jean. Pokud očekáváte stejně zajímavou oddechovku, jako předtím, tak vás bohužel musím zklamat. Zpočátku slibný děj se změní na omílaný kolotoč Lary Jean: "Má mě rád, nemá mě rád?". Upřímně tomu nepomůže ani přidání nové postavy, u které je předem jasné, že má celou knihu jen natahovat.

Lara Jean znovu vypráví svůj příběh. Už jsem si zvykla na rychlé přelétávání otravných detailů v knize, jako například z čeho se skládá Japonské jídlo, nepodstatné rozhovory z domova důchodců a co všechno už dokáže nový pes Kitty. Asi by mi to extra nevadilo, ale v tomhle díle se jich nachází opravdu velké množství. A co hůř, po první čtvrtině kniha ztrácí spád a osobní kouzlo. Bude znít tvrdě, ale souhlasím s komentáři na Goodreads, které říkají, že spisovatelka klidně mohla knihu skončit prvním dílem


Kam se poděla stará dobrá Lara Jean? Ona jen nežárlí na Genevieve. Ona je jí přímo posedlá. Po první čtvrtině knihy, ano, té zajímavé, kdy se NĚCO DĚLO a neřešila se Peterova ex nonstop, se Lara Jean mávnutím kouzelné hůlky promění na mega stíhačku. Už mi vůbec nebyla sympatická. Ani spisovatelce se nevede všechno házet na její naivitu. Přece opravdu nemůže být tak hloupá, aby si myslela, že kluk co jí odpoví na milostný dopis, se chce teď jenom kamarádit. Ani toho Petera jsem ji nepřála. Toho si opravdu nezaslouží. Začala být otravnou postavou. Upřímně Petera lituji a ani se mu nedivím, že si občas jde hrát na rytíře. Peter je snad jediná postava v knize, kterou mám pravdu a upřímně ráda

Teď mi jen zbývá spolknout hořké zklamání, které mi tato kniha přinesla. Prosím, nikdy nemučte čtenáře natahováním děje, který je o ničem. Děkuji. 
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentářů:

  1. Tuto knížku bych si chtěla někdy přečíst, ale ještě jsem ani nečetla Všem klukům, které jsem milovala. Jsem zvědavá jak se mi budou knihy líbit. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všem klukům, které jsem milovala se mi moc líbilo. P.S. I Still Love You mě hodně zklamalo. První knihy ze sérií asi vždycky bývají nejlepší (obecně) :D

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Knížku bych si taky ráda přečetla, ale nejdříve se musím pustit do Všem klukům, které jsem milovala :) Už se na ni těším :)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.