To All the Boys I've Loved Before

Autor: Jenny Han
Originální názevTo All the Boys I've Loved Before  
Český název: Všem klukům, které jsem milovala
Knižní série: To All the Boys I've Loved Before #1       
Žánr: román, YA (Young Adult)
Nakladatelství: CooBoo (CZ), Simon & Schuster  (En) 
Anotace:
Co by se stalo, kdyby všem klukům, kteří se ti líbili, někdo najednou sdělil, že ses do nich zamilovala…? Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. 

Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

Hodnocení knihy:              Hodnocení obálky:
I THOUGHT I WAS OVER him.
When I wrote my letter, when I said my good-byes, I meant it, I swear I did. 
It wasn’t even that hard, not really.

Sesterské pouto spojovalo dívky v Songovic rodině, víc než cokoliv jiného. Snad možná kromě hezkého souseda, Joshe. Margot, Lara Jean a Katherine. Nerozlučná trojka a sestry, které mají rády stejného kluka. Když ale nejstarší Margot "Gogo" odejde studovat do Skotska, je na Laře Jean a Kitty, aby teď držely chod domácnosti. Jenže milostné dopisy na rozloučenou adresované všem láskám Lary Jean, se záhadně odešlou a způsobí tak pisatelce mnoho problémů. A co hůř, dopis dostane i Margotin ex-přítel a Lařina tajná láska, Josh...

I wrote a bunch of love letters and they got sent out, 
including one I wrote to your boyfriend? “Nothing’s wrong,” I say.

Lara Jean odmalička vzhlíží ke své starší sestře Margot. Své pocity nedává najevo, ráda plete svetry a šály, peče dobroty, miluje všechny starožitné a vintage věci a hlavně tráví dny doma s rodinou. Žádný vzrušující společenský život opravdu nevede. O to hůř snáší šílený kolotoč, který milostné dopisy odstartují.

Kitty je dítě a miláčkem Songovic rodiny. Ráda tráví večery se sestrami a Joshem. Dokáže být úžasná "módní policie" a když se naštve, tak jí to vydrží opravdu dlouho. Margot je nejstarší ze sester a tak po smrti jejich matky na sebe vzala všechnu zodpovědnost a stala se z ní druhá máma. Je upjatá, tvrdohlavá a nezávislá.

Josh Sanderson a Peter Kavinsky právě jsou jedni z kluků, kterým byl doručen Lařin milostný dopis. Josh je kamarád od dětství, Margotin ex-přítel a především Lařina tajná láska. Peter Kavinsky je nejpopulárnější kluk na škole a Lařina první pusa. 



Josh just kissed me. In my living room.
 My sister is coming back in a few weeks. 
And I have a fake boyfriend I just cheated on.

To All the Boys I've Loved Before aneb Všem klukům, které jsem milovala. Samotný název prozrazuje, že se jedná o dívčí romantiku. Tato knížka je příjemný oddechový příběh, do kterého se postupně začtete a ani o tom nebudete vědět. Trošku celkově připomíná klasiku Malé ženy. Asi to bude těmi sestrami a stylem příběhu, ale mě to vůbec nevadí. Rozhodně se u knihy hodně pobavíte!

Příběh vypráví hlavní hrdinka, Lara Jean. Nejprve vás v prvních kapitolách bude seznamovat se svojí rodinou. S tím jsem upřímně měla trošku problém, protože se nic moc nedělo. Lara Jean se snažila jen přemlouvat Margot, ať nejezdí pryč do Skotska a učila se vařit kafe. Velmi podstatný děj, že? Ale jakmile jsem těch pár otravných kapitol přetrpěla, úplně jsem se do knihy zamilovala. Ty milostné dopisy Lary Jean nemají chybu. A to jak se děj pak vyvinul, mě překvapilo nejvíc. Nic vám nemůžu bohužel prozradit, ale vím, že se vám knížka bude líbit!



Lara Jean je trochu divná postava. Je pravda, že podle toho, co má ráda byste ji typovali na šedesát a ne na šestnáct. Pletení, pečení... To vážně? Na druhou stranu mi ale přijde, že knížka dokázala aspoň reálně vykreslit rodinný život teenagerů. Lara je sympatická postava, ale že bych se s ní nějak ztotožnila, to asi ne. No a další postavy? Její sestra Margot mi lezla na nervy nonstop. Kitty mi nevadila. Taková neutrální postava. Peter nebo Josh? Já vážně nevím, koho k Laře shippovat. Nejlépe ani jednoho. Josh se jako zmatená lesní včela snaží rozhodnout, kterou sestru jako momentálně miluje a Peter s jeho velkým egem a hráčskou poker face není o moc lepší. Stejně asi fandím Peterovi. Josh mě štve. 

Jsem opravdu zvědavá, jak dopadne druhá kniha. Ten otevřený konec mě dostal. NÉ! Musím zjistit, jak to dopadne! Postupně se knížka stane silně návyková, tak pozor! Komu fandíte vy? 
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 komentářů:

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.