Jak zabít školu knihou: část 2

Zdraví vás Ella!
Další porce příběhů se školní tématikou je tady! Je naprostá pravda, že většina z nás by nejraději měla léto celý rok, ale když už škola musí být, tak aspoň s nějakou zajímavou knížkou, ne? A není nic lepšího, než se začíst do příběhu o hrdinech školou povinných, kteří zažívají drama, adrenalin a nějakou tu lásku ;) Jdeme na to! První část článku ZDE!

Dárce


Tato kniha je velmi oblíbená v Americe a dokonce myslím, že je i povinnou četbou.. The Giver alias Dárce je zajímavá dystopie o společnosti, která žije v míru za cenu toho, že lidé postrádají svobodu rozhodnutí a potlačují svoje emoce. 


TIP: Solitaire


Příběh nabitý sarkasmem, ironií a černým humorem. Hlavní hrdinka je mírně depresivní a nevrlá teenagerka, Tori Springová. Snaží se zjistit identitu blogu, který pořádá šílené vtípky na půdě školy. 


Eleanor a Park


Roztomilý příběh dvou školních outsiderů, kteří si k sobě najdou lásku. Oba milují hudbu, takže v knize najdete také odkazy na spoustu písniček. Hlavní hrdinové jsou obyčejní teenageři. 


TIP: Ten, kdo stojí v koutě


Příběh introvertního středoškoláka Charlieho a jeho šílených kamarádů. Ideální kniha pro všechny, kteří se někdy cítili, že nezapadají. Tato kniha se dočkala i filmové adaptace pod názvem The Perks of Being a Wallflower. 


TIP: Destrukční deník, Tohle není kniha, The Pointless Book #úplněmimoknížka  





Teď upřímně: Kdo si v hodinách někdy maluje/čmárá/škrtá propiskou do sešitu? Odpověď: Všichni ;) Tři ideální knížky pro zkrácení nudy. Donutí vás dělat divné věci, které byste v životě normálně nedělali. Například: jíst papír, lepit žvýkačku do knihy, špinit knihu, ničit knihu.... No a tak dále :D 


Na co se brzy těšit: Všechny malé zázraky, OTKA



Všechny malé zázraky, je krásný ale i zároveň smutný příběh o klukovi s bipolární poruchou a dívce, která truchlí nad ztrátou své sestry. Silný příběh, který není o smrti, ale o životě. OTKA je oblíbená kniha všech amerických teenagerů, známá spíše pod názvem The DUFF. Autorka se snaží ukázat na nesmyslnost středoškolních nálepek jako: kráska, šprt, děvkař, nebo the DUFF alias OTKA pro ošklivou tlustou kamarádku aneb druhé housle.

Kterou knihou plánujete zabít školu? 

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentářů:

  1. Ten, kdo stojí v koutě je krásná kniha :). A strašně moc se těším na Všechny malé zázraky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny malé zázraky jsou super :) určitě si přečti!

      Vymazat
  2. Haven't started playing Solitaire on your phone? Download It Now (Available for Android and iOS)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.