RC: Rosemary Beach: Hranice nevinnosti

Autor: Abbi Glines
Český název: Rosemary Beach: Hranice nevinnosti
Originální názevFallen Too Far (Rosemary Beach #1)  
Knižní série: Rosemary Beach #1      
Žánr: román, YA (Young Adult)
Nakladatelství: YOLI (CZ), Simon & Schuster  (En) 
Anotace:
Bohatý syn rockové hvězdy a odvážná venkovská holka z Alabamy. Dva nevlastní sourozenci, dva rozdílné světy a jedno osudné léto v Rosemary Beach. 

Poslední věc, o kterou by Blaire Wynnová stála, je nastěhovat se k nové rodině svého otce v Rosemary Beach na Floridě. Po smrti své matky ale nemá jinou možnost. Když dorazí do přímořského letoviska bohatých v otlučeném pick-upu a s pistolí pod sedačkou, je jí jasné, že sem jako dívka z chudého venkova Alabamy nikdy nezapadne.

Ještě víc ji zklame, když zjistí, že její otec odjel do Paříže a nechal ji tu jen s nevlastním bratrem Rushem Finlayem. Rush je cynický a povýšený syn nechvalně známé rockové hvězdy. Je sice rozmazlený, ale taky nádherný… Rush však skrývá tajemství, které může zničit celý Blaiřin svět. Dozví se Blaire, co před ní skrývá dřív, než jejich vztah zajde příliš daleko?


Hodnocení knihy:              Hodnocení obálky:
Prudce jsem se otočila a zjistila, že se opírá o veřeje.
Bez košile. Panebože.
Nezmohla jsem se na slovo.

Rosemary Beach je příběh osudové letní lásky dvou nevlastních sourozenců. Světy Rushe Finlayho a Blair Wynnové by nikdy nemohly být rozdílnější. Zatímco on je bohatým synem rockové hvězdy, ona nemá kde bydlet a v kapse jí zbývá posledních pár dolarů. Teď spolu musí vyjít pod jednou střechou. Po příjezdu na Rosemary Beach nečeká Blair žádné příjemné přivítání. Otec je pryč, v domě je rozjetá párty a nevrlý nevlastní bratr Rush, o kterém ani nevěděla, že existuje, ji očividně nevítá. Přestože Blair smí v domě nakonec zůstat, neví, jak dlouho ji společné bydlení s Rushem vydrží. Mezi nevlastními sourozenci, totiž vzniká nepopiratelná chemie... 

„Asi by se mi mělo. Jako myslím ulevit.  
Ale není to pravda. Vůbec se mi neuleví, Blair“

Blair Wynnová se musí spolehnout na solidaritu svého otce. Momentálně je totiž na mizině a jediný majetek, který jí zbyl, se skládá z otlučeného starého pick-upu, kufru plného oblečení a pistole. Jako správná holka z Alabamy se nebojí říct svůj názor na Rushovo chování a postavit se mu. Jediné co nedokáže pochopit, ale je, proč právě jeho tolik těší ji znepříjemňovat pobyt.

Rush Finlay je syn známého rockera s tučným obnosem peněz na kontě. Miluje pořádání večírků a dámská návštěva se u něho nezastaví. Svého nového nevlastního otce Rush zrovna dvakrát nemiluje a nečekanou návštěvu nové sestřičky rozhodně nevítá... 


„Jsem moc starej na to, abych s tebou byl v tomhle pokoji,
a šíleně starej na představy, co o tobě mám.“

Rosemary Beach je ta pravá letní romantika. Slunce. Moře. Sex. Zpočátku oddechový příběh vás postupně vtáhne do děje a dřív, než si to uvědomíte, hltáte hlavní postavy i s jejich dojemnými životními osudy. To co na knize nelze přehlédnout je šílená chemie ve vzduchu. Od prvního okamžiku ji cítíte. Rush a Blair. Na nich je celá kniha postavená.

Právě hlavní hrdinka, Blair Wynnová, vypráví o své letní lásce. Autorka Abbi Glinesová, má úžasně čtivý styl psaní, takže Rosemary Beach spadá do kategorie román na jedno odpoledne. Sednete a nepřestanete, dokud nedojdete do konce. Žádné nadbytečné detaily a natahovaný děj. Jako romantika je skvělá, protože to není žádný „kýč“, kdy hlavní hrdinové nedělají nic jiného, než že spolu spí. Kniha má děj! Jen ho nemůžu moc prozradit...

 

Hlavní postavy jsou skvělé! Dobře, přiznávám se, hlavně Rush Finlay je božský! Sexy rocker s piercingem a tělem jako ze sportovního časopisu. A ten jeho zářivý úsměv si z děje prostě musíte představit. To je Rush. Je roztomilé jak strašně žárlí a snaží se o Blair. Ta ale chudák vůbec nic nechápe. Člověk by si myslel, že je snad slepá... Vážně. Každá by to Rushovo chování prokoukla, ale ona, hrdinka románu, si opravdu myslí, že by možná mohli být jen kamarádi. Vtipné.

Na knize bych ale vytkla dvě věci. Zaprvé zápletka označovaná za „ta záležitost se sestrou“. Jeden by si myslel, že Rush snad spí i s ní. Svojí vlastní sestrou. No vážně. Všichni okolo Blair něco tajného ví, ale odmítají ji to říct. Co by vás v tom případě napadlo? Rush asi spí se sestrou... Na konci se ovšem dozvíte, že tak to vůbec není. Rush je naprosto normální. Spí jen s nevlastní sestrou... Pak mi vadí ještě závěr knihy. Je uspěchaný a hlavní hrdinka se na konci podle mě asi zblázní. Jak to mohla udělat? Rushovi? Ta hlavní záhada taky žádná záhada není a nechápu proč kvůli ní na konci všichni tak šíleně vyvádějí. A co už nechápu vůbec je, že konec knihy zní jako KONEC. Žádná návnada na druhý díl ani naděje pro čtenáře. Mrtvý děj příběhu. 

Jsem zvědavá, jak dopadne druhý díl. Team Blush! Doufám, že se snad Blair nedá do kupy s tím hrozným Alabamským kamarádem. To bych asi nepřežila ;)

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji MEGAKNIHY.
Knihu lze zakoupit ZDE.
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentářů:

  1. Četla jsem nedávno a naprosto s tebou souhlasím. Skvělá knížka, i když je to zkrátka jenom romantika. Alespoň podle mě. :) Báječná recenze.

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.