Nebe 1: Pod nekonečnou oblohou


                                                                                       
Autor: Veronica Rossi
Český název: Nebe 1: Pod nekonečnou oblohou
Originální název:
Under the Never Sky 1: Under the Never Sky
Knižní série: Nebe (Under the Never Sky)
Díl: první
Žánr: Sci-fi, fantasy, YA (Young Adult)
Počet stran: 328 (CZ), 384 (En)
Nakladatelství: Knižní klub (CZ), HarperCollins (En) 


 Anotace: První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.


Hodnocení knihy:                  Hodnocení obálky:

 Moje recenze (SPOILER ALERT!)

K této knize jsem se dlouho nedokázala "dokopat", protože jsem očekávala nějaký pokus o dystopickou společnost na způsobu Divergent (Znáte to, když je nějaká kniha "in" a pak se najednou objeví milion napodobenin založených na stejném nápadu..). Jenže to jsem se spletla.

Kniha je vyprávěná z pohledu Árie a Peregrina "Perryho", kteří žijí v naprosto odlišných společnostech. Zatímco Osadnice Árie je zvyklá na pohodlí virtuálních říších, Outsider Perry miluje divokost a svobodu opravdového světa. Přestože oba sebou pohrdají, jsou donuceni se spojit a spolupracovat, aby přežili a zachránili svoje milované. Příběh je zasazen do postapokalyptického světa plného kmenů, éterových bouří a lidí se speciálními schopnostmi.
Zajímavost této knihy je, že autorka se postavám opravdu dostala "do hlavy" a tak můžete myslet, cítit a prožívat to samé co Árie a Perry. Pokud, ale čekáte velkou romantickou zápletku tak vás musím zklamat. Árie a Perry si tvrdohlavě jdou za svým cílem a čtenářům dopřejí jen pár milostných okamžiků ke konci knihy (jaká škoda...). Jejich vztah je zvláštní, ale přesto tak nějak kouzelný. Jediné co u této knihy trošku pokulhává je děj. Žádné velké finále na konci nečekejte. Snad to v dalších dílech více vygraduje, až budou hrdinové knížky hledat zemi bez éteru: "Poklidnou modř"

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentářů:

Okomentovat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.