Oh My Wishlist #3


Meme z dílny Book Chick City, cílem je každou sobotu zveřejnit nějaký článek o pár knihách ze svého wishlistu
- Počet knih je libovolný

Čtyřka - Divergentní povídky
Veronica Rothová


Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí.
O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.




 Papírová města
John Green
Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. 
Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.





Nespavost
J. R. Johansson

Sedmnáctiletý Parker před čtyřmi lety zničehonic přestal snít. Od té doby se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Teď, o několik let později, už to nedokáže dále snášet. Pomalu umírá vyčerpáním. 
Pak však potká Miu. Když se večer ocitne v jejím snu, je tam tiše a příjemně, žádné emoce a neklid, které provází většinu snů ostatních. V Miině snu dokáže Parker usnout. 


Poté co mu Mia dá najevo, že z něj začíná mít trochu strach, začnou jí chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. A když se Parkerovi občas podaří vniknout do jejího snu, čeká ho tam noční můra o hořícím domu, ve kterém zahynuli Miini rodiče. Jak jen přesvědčit Miu, že Parker není jejím nepřítelem? 
Originální a netradiční zápletka celý příběh žene neuvěřitelnou rychlostí kupředu. Napínavé, zajímavé čtení si udrží čtenářův zájem až do úplného konce.


SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentářů:

  1. Nespavost a Čtyřku mám na wishlistu taky! :) Papírová města jsem četla v angličtině a hrozně se mi to líbilo! :)
    Super blog! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já zatím četla od Greena jen hvězdy, ale jeho způsob psaní se mi šíleně líbí (hlavně ty chytré myšlenky a dokonalé citáty!!). Papírová města si musím přečíst ;)

      Vymazat
    2. Papírová města mám doma, ale ještě jsem se k nim nedostala. Na nespavost jsem koukala, ale asi si jí stejně jako Čtyřku půjčím v knihovně!

      Vymazat
    3. Já se vlastně k Divergence ještě nedostala :P V knihovně to je nedostatkové zboží.. asi si je budu muset zamluvit :D

      Vymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.