Oh My Wishlist #8


Meme z dílny Book Chick City, cílem je každou sobotu zveřejnit nějaký článek o pár knihách ze svého wishlistu
- Počet knih je libovolný



S láskou, Rosie
CeCelia Ahernová

Nejlepší přátelé Rosie a Alex se musí vinou osudu rozloučit na neurčito, aniž by si dokázali navzájem přiznat pravdu o svých citech. Jejich přátelství pokračuje dlouhé roky pouze prostřednictvím e-mailů, dopisů a dlouhých telefonních hovorů, které si vyměňují přes oceán. Žijí své vlastní životy a hledají štěstí a „poklad na konci duhy“. 

Přijdou na to, že ho mají na dosah ruky už dávno a dostane jejich láska druhou šanci?



Smečka
Andrea Cremerová

Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. 
Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. 

Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat? Smečkou započíná třídílná akční a zároveň romantická fantasy série..

Nadějné vyhlídky
Charles Dickens

Panoramatický román Nadějné vyhlídky považoval Charles Dickens ze všech svých slavných románů za nejlepší. Snad i proto jej psal v první osobě. Je to romantický příběh o lidské ctižádosti, o touze po bohatství a uznání, o krutých rozporech mezi žádostmi srdce a rozumu. Hrdina prožívá divoké životní zvraty, zápasí s lidskou přetvářkou, s nedostatkem opravdového pochopení i se svou osamělostí, ale nikdy se nevzdává. Naděje na prohlédnutí z falešných iluzí, na návrat do kruhu dobrých lidí a na lásku ho nikdy neopouští a umožní mu přestát všechny nástrahy osudu.
I v tomto mimořádném a dramatickém románu roztáčí Dickensova představivost optimistický „karneval života“, sled ohromujících radostí a dočasných smutků. Nesnáze, překážky i zlobu lze překonat a dokonce jsou k něčemu dobré. Charakteristika postav je živější než život sám, autor nepřipouští nudu, nic není obyčejné. Život ve své každodennosti skýtá ohromné příležitosti – jen je správně uchopit.
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentářů:

  1. S láskou Rosie jsem četla už asi před čtyřmi lety a vzpomínám si, že se mi knížka moc líbila. Jsem nadšená, že se teď dočká filmového zpracování, nehledě na perfektní herecké obsazení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji přečetla někdy na podzim a taky se mi moc líbila. Určitě budu muset zajít do kina ;)

      Vymazat
  2. Ami: Já si chci S láskou, Rosie strašně mooc přečíst! Ale zatím vyšla jen ve slovenštině ne? A nebo se chystá i v českém vydání?
    Na film chci každopádně jít, protože už ten trailer...prostě úžasný!
    Ty ostatní znám jen od slyšení/vidění, ale někdy bych si je chtěla přečíst :)
    Skvělý výběr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakladatelství Motto vydává S láskou, Rosie v češtině (a s krásnou filmovou obálkou...) od 7.1.2015 ;) http://www.motto.cz/s-laskou-rosie/

      Vymazat
  3. Skvělý výběr :) S láskou Rosie si taky chci přečíst a to nejlépe dříve než bude film :)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.