VYKECÁVAČKA: Tady je Ella!

Hey Hey! 
To je můj normální psací pozdrav ;)

Rozhodla jsem se začít psát vykecávací články. Ty asi každý potřebujeme čas od času, ne? 
V prvním z nich se vám budu snažit trošku představit a samozřejmě taky vykecat. Je mi sedmnáct, jsem normální líná teenagerka, co si ráda čte, maluje, válí se na gauči a sleduje svoje oblíbené filmy nebo seriály. Teď se přiznejte, kdo se aspoň v jedné z uvedených aktivit našel ;) Já osobně teď mám zrovna nestíhací období. Nejen, že dobíhám autobusy a tramvajky, ale začaly se mi hromadit testy. No prostě hrůza. Do ničeho se mi nechce a nejradši bych celý den ležela v knihách a čmárala si svoje kresbičky. Jednu vám sem ještě dám. Doufám, že se bude líbit ;) 


Vážně ráda maluji. Můj ideální den by byl jen já, papír, fantazie a tužka nebo barvy. A taky písničky. Odmala moje srdce patří umění a knížkám. Asi jsem umělecký knihomol. Nemohla bych žít bez svých milovaných příběhů a čmáranic/patlanic. Umění a literatura. Co mají oba společné? 
Představivost. Kreativitu. Emoce. 
Nemaluju, protože chci být nějaký slavný umělec. Maluju, protože ráda maluju.
Nečtu knihy, abych byla vzdělaná. Čtu, protože prostě ráda čtu.

Pamatuji si, jak jsem byla malá a poslouchala, jak mi taťka před spaním čte Harryho Pottera. Byla to asi první knížka, která mě dostala. Pokaždé jsem ho donutila přečíst mi ještě kousek :) 
Když jsem se naučila číst ve škole, knížky mě úplně pohltili. Byla jsem schopná klidně strávit zbytek dne ponořená v příběhu. Rodiče se pak divili, jak je možné, že už jsem na konci. Kupovat mi knížky vážně není výhodné. Dlouho nepřečtené nezůstanou. To platí i dodnes ;)

A jak je to s malováním? Ráda bych tvrdila, že jsem geniální umělec od narození, třeba jako Picasso, ale tak to vážně není ;) Čím víc kreslím, tím se zlepšuji (teda doufám...). Ironie je, že nejvíc věcí nakreslím, když se nudím. Takže ve škole. Pssst. V sešitech mám spoustu kresbiček, o kterých učitelé naneštěstí nic neví. Doufám, že nikdy nebudou kontrolovat můj sešit, protože to by se nasmály. Mým zkráceným zápisům rozumím jen já (a i to se mi někdy nedaří). Taky ihned poznáte jestli jsem malovala a čím. Obvykle jsem totiž špinavá od hlavy až k patě. Ještě minulý rok jsem cestou ze ZUŠky domů strašila lidi v MHD. Nejlepší je, když máte někde na obličeji šmouhu a nevíte o tom (a já si říkala proč se na mě tak divně koukají...). 

 Zajímalo by mě jaký typ knihomola jste VY? 


P.S. Na další čmáranice se můžete podívat na můj instagram ;) 
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 komentářů:

  1. Ell: Já taky chodím s Ami do ZUŠky a jednou jsme měli na obličejích nakreslený Jing a Jang (Amiina ségra) a my dvě něco podobného. A začalo strašení obyvatelů MHD :D
    Moje sešity jsou taky hrozné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašení v MHD je nejlepší ;) Vidím, že se sešity nejsem jediná :D

      Vymazat
  2. Strašně mi připomínáš jednu kamarádku, ráda bych tě poznala :) Zdáš se moc sympatická :)
    Já jednou měla na obličeji modrou šmouhu od boty (spolužáci si házeli), no čuměli i spolužáci.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ty taky určitě budeš super ;) Knihomolové jsou jedna krevní skupina! Jednou jsem přišla ze ZUŠky domů a mamka hned: „Ty jsi malovala temperami, že?" Já: „Jak jsi to poznala??" Mamka: „Máš to všude na obličeji" :D My totiž nemáme ve třídě zrcadla a do prvního patra na záchod se mi už nechtělo :)

      Vymazat
  3. Tak to je skvělý, zníš jako naprosto parádní holka :D Nestíhací období mám taky, ale ne kvůli tomu, že bych někam chodila pozdě, protože všude chodím spíš s předstihem, ale mám toho moc, že vůbec nestíhám věci, kterí bych chtěla - viz. čtení. Nebýt večerů v posteli, tak knížku ani neotevřu :(
    Jako malá jsem taky strašně ráda malovala, i jsem chodila do ZUŠky, ale měla jsem hrozně protivnou učitelku, takže jsem to po pěti letech vzdala. A teď už absolutně nechápu, jak jsem tam mohla chodit, když se podívám na nějaký můj dnešní výtvor :D Přijde mi, jako kdybych malovat úplně zapomněla. Ty ale maluješ opravdu krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já zase všechno odkládám a pak se mi toho nahromadí moc. Stejně se ale nepřinutím to změnit. Knížky taky často čtu po večerech. Občas se musím přinutit skončit a spát (proč jsou knížky tak napínavé?). Já naštěstí měla na malování hodné učitele. S kamarádkami jsme byly ve výtvarkové ZUŠce nejstarší tak jsme si mohly pak říct, co chceme dělat. To bylo super, ale už nemám čas tam chodit. Teď kreslím doma a ve škole. Mám už vyhlídnutý kurz kreslení, tak to snad vyjde. Myslím, že zapomenut kreslit nejde :D Určitě se k tomu jednou vrátíš. Děkuju za kreativní povzbuzení ;)

      Vymazat
  4. Ami: Já když jsem byla mladší, tak jsem ze ZUŠky chodila počnáraná od hlavy až k patě. Jednou pro mě přišel taťka a ptá se mě, jestli jsem se poprala. Tak jsem řekla, že ne a proč se ptá. Prý mám u oka něco, co vypadalo jako modřina :D No jo, dělali jsme s pastelem...
    Moje sešity jsou taky krásné :D Hlavně fyzika, kde jsou samí eskymáčí miminka! Moje nová úchylka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase kreslím do sešitů oči nebo obličej :D Eskymáčí miminka bych chtěla vážně vidět! ;)

      Vymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.