Život jedna báseň

Autor: Colleen Hooverová
Český název: Život jedna báseň
Originální název: Slammed
Knižní série: Slammed series                     
Žánr: YA (Young Adult), román
Nakladatelství: YOLI (CZ), Atria Books (En) 

Anotace
Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. 
 Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Začínající vztah však ukončí šokující odhalení… 
Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.

Hodnocení knihy:                 Hodnocení obálky:
Měla ten nejsmutnější pohled na světě. Chtěl jsem vědět, co se jí honí hlavou.
Proč je tak smutná? Chtěl jsem ji obejmout. Moc jsem to chtěl.

Život jedna báseň. Tak tohle rozhodně neplatí pro hlavní hrdiny knížky. Život se s nimi nemazlí a hází jim klacky pod nohy. Layken se s rodinou koncem léta přestěhuje do nového domova a seznámí se s okouzlujícím sousedem od naproti, Willem Cooperem. Oba se do sebe rychle zamilují, jenže léto končí a začíná škola. První den zjistí něco, co ani jeden z nich nečekal. Will je učitel poezie. Laykenin učitel poezie. Teď se oba musí vyrovnat s novou situací 
a s dalšími komplikacemi na cestě. 

Na hruď se mi tlačilo pochopení téhle situace. Ale to nemůže být pravda. 
To přece ne. Jak je tohle možné?

Layken "Lake" se snaží smířit se smrtí otce a přestat truchlit. Když se na scéně objeví Will, začne zase normálně žít. Z přátelství se stane první láska a Lake úplně zapomene na svoje starosti. Jenže Will je její učitel a tak teď musí poslouchat, co jí radí hlava a ne srdce. 


Než jsem to domyslela, napadlo mě pateticky, 
že jsem právě zažila nejvášnivější polibek od kluka - a bylo to na čelo, sakra!

Will Cooper je okouzlující mladík ze sousedství. Píše poezii a stará se o svého mladšího brášku. No není dokonalí? K tomu všemu prý ještě vypadá vážně atraktivně a je jen o pár let starší než Lake. Jeho problém je, že se snaží vyřešit dilema mezi povinnostmi a láskou. Bude to rozum nebo cit?

V devatenácti jsem byl podle zákona dospělý, 
ale stejně jsem se pořád cítil
jenom
na devatenáct.

Život jedna báseň se stala jednou z mých oblíbených knížek. Je napínavá, inspirující a šíleně romantická. Už jsem četla Bez naděje od Colleen Hooverové a její styl psaní si nejde nezamilovat! Celou knihu jsem stihla přečíst v rekordním čase a pak vzdychala, že už je konec. Nemusíte se bát, děj není jen o vztahu učitele a studentky. Přijde i jiný zvrat. Ten vám bohužel neprozradím ;)

Colleen Hooverová pojala románek Willa a Lake jinak než asi očekáváte. Žádné kýčovité scény a zamilované dojáky v příběhu nenajdete. Jejich vztah je vylíčený realisticky a decentně. Díky tomu kniha působí věrohodně. Na dokonalého Willa nedám dopustit (asi jsem našla kluka mých snů...), ale občas jsem s ním chtěla zatřepat a říct mu, ať už se konečně dá dohromady s Lake!! Chudák holka musí snášet tu jeho nerozhodnost. Sama ale taky není svatá. Chvíli ho šíleně miluje a pak by ho nejradši zabila. Ti dva se k sobě asi hodí. 


Knížku vážně, hluboce, šíleně, neuvěřitelně a neodvolatelně doporučuji! Pokud máte rádi romány, tak si ji určitě přečtěte! Ještě jsem zapomněla vychválit básně v knize! To vážně musím udělat. Jestli mě něco dostalo, tak jsou to právě básničky. Pár úryvků jsem vám dala i do recenze. Celkově je Život jedna báseň milé překvapení! Jediné co jsem nečekala je, že existují i další díly a ty zatím do češtiny přeložené nejsou. Budu se muset na ně vrhnout aspoň anglicky ;)

 Kluk, do kterého jsem vážně, hluboce, šíleně, neuvěřitelně
a neodvolatelně zamilovaná.
A naučil mě to nejdůležitější ze všeho.
Dávat důraz
na život.
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 komentářů:

  1. Na tuto knihu se teprve chystám, ale Tvoje recenze mě k jejímu přečtení hodně popohnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda :) Doufám, že se ti bude líbit!

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Na knížku se taky teprve chystám, ale už teď se těším, až se do ní někdy brzy pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti! Budu zvědavá na tvoje dojmy ;)

      Vymazat
  3. Na knihu výdám samé chvalné ohlasy!
    Ta obálka je úplně úžasná :) Co nejdřív se po ní kouknu!
    Krásná recenze.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! Já jsem tuto knihu přečetla a je fakt výborná a určitě si ji někdy znovu přečtu. Ale zatím jsem na ni nenapsala recenzi. :)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.