Filmy podle knih 2015 - trailery

Mám tu pro vás pár tipů na film, které mají letos vyjít ;)
Všechny jsou samozřejmě podle známých knižních předloh.

YA žánr

1. Paper Towns - Papírová města



 Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. 
Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává?




2. Me and Earl and the Dying Girl


Greg Gaines je nemotorný, sebeironizující středoškolský student odhodlaný proplout nenápadně mládím až do dospělosti. Vyhýbá se intenzivnějším vztahům s jinými, jak jen to jde. Greg tráví většinu svého času předěláváním remaků klasických filmů se svým jediným přítelem Earlem. Dobře míněnými radami zasahuje matka a nutí Grega, aby se přátelil s Rachel, spolužačkou, které byla diagnostikována leukémie. Proti svému přesvědčení Greg ustoupí. Greg i Rachel jsou překvapeni a trochu v šoku, když zjistí, že se mají skutečně rádi. Postupně se z nich stávají nerozluční přátelé. Ale když se Rachel přitíží, Greg se začíná opět stahovat do svého opevněného vnitřního světa...



Romantika

3. The Longest Ride - Nejdelší jízda


Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. 
V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety. 
O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. 
Kdo koho vlastně zachrání?



Klasika

4. Far from the Madding Crowd Daleko od hlučícího davu


Příliš emancipované ženy to nikdy neměly lehké, na druhou stranu nikdy neměly nouzi o nápadníky, které jejich nezávislost přitahovala. Hrdinka tohoto příběhu má hned tři. Vybere si některého z nich? Nebo zůstane sama? 




5. Madame Bovary - Paní Bovaryová


Mladá a naivní Ema touží po vzrušujícím životě a velké lásce, kterou poznala jen na stránkách milostných románů, které četla v klášteře, kde byla vychovávána. Když ji otec provdá za venkovského doktora Karla Bovaryho, vstupuje Ema do manželství plná ideálů. Manželský stereotyp je pro ni velkým zklamáním, a to i přes nesmírnou péči jejího milujícího manžela. Ema začne hledat naplnění svých romantických představ v náručí jiných mužů, avšak štěstí pořád nenachází.



Thriller

6. Dark Places - Temné kouty


 Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině.
 Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá… 



Sci-Fi

7. The Martian - Marťan


Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi…

Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. 
A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc. Mark se však nevzdává. Vyzbrojen pouze svým důvtipem, technickými dovednostmi a nevyčerpatelným smyslem pro humor, který se pro něj stane nejcennějším zdrojem síly, se pouští do tvrdošíjného boje o přežití.
Jak zdolává jednu zdánlivě nepřekonatelnou překážku za druhou, začíná věřit, že by na cizí planetě přece jen mohl obstát. Jenže Mars mu ještě přichystá nejedno překvapení…

 CSFD


 Zaujal vás nějaký film? Jaký?

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentářů:

  1. Rozhodně už teˇd vím, že se budu muset na premiéru Paper towns jít podívat. A to už jen proto, abych film mohla porovnat s knihou. Však trochu mě u filmu mrzí výběr hlavního hrdiny :(
    Rozhodně díky za přehled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě Paper towns nečetla, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Na Papírová města se těším úplně maximálně a určitě se kouknu i na další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Papírová města se hrozně těším musím si co nejrychleji přečíst knihu. Také se nemohu dočkat na Nejdelší jízdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně mě už ani děj filmů podle Sparksových knih moc nepřekvapuje. Krásně se u nich oddychne, ale většinou odhadnu jak se film bude odvíjet hned od začátku :D Nějaká láska, vzpomínky z minulosti a nějaká ta tragédie na konec. Stejně mám ale ty romantiky ráda ;)

      Vymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.