Tipy na filmy


Vybrala jsem dva méně známé filmy, které byly natočené podle knižní předlohy a mně hodně zaujaly. Je mi líto, že je moc lidí nezná. Ani jedna kniha zatím nebyla přeložena do češtiny, ale doufám, že aspoň How I live now (Budoucnost nejistá) se toho dočká a časem snad i The Thirteenth Tale (Třináctý příběh). 

Budoucnost nejistá/How I Live Now


Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. 
Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití.

CSFD      GOODREADS



Můj názor:
 Líbí se mi jak je film natočený. Úžasné záběry, hudba... Děj není tak úplně akční, jak se může podle traileru zdát. Nejvíc se mi líbí část, když se Daisy snaží přežít v přírodě a taky její osobní proměna z městské holky na vesnickou. Ten otevřený konec mi trochu dráždí nervy... No uvidíte snad sami ;) 


Třináctý příběh/The Thirteenth Tale



Spisovatelka životopisů Margaret Lea (Olivia Colman) přichází na honosné anglické sídlo stárnoucí spisovatelky Vidy Winter (Vanessa Redgrave), aby zaznamenala její příběh o dvojčatech, které byly v dětství od sebe odloučené. Měl by to být její Třináctý příběh, který nikdy nenapsala a který ukrývá strašné tajemství ...

CSFD      GOODREADS


Můj názor:  
Úplně jsem si zamilovala celý film! Děj se ze začátku pomalu táhne, ale když stará paní začne vyprávět JEJÍ příběh o dvojčatech, tak se nejde ani na minutku odtrhnout. Konec příběhu a rozuzlení nemá chybu. Navíc film je od BBC, takže o kvalitní záběry není nouze. Přirovnala bych to k Na Větrné hůrce potká Janu Eyrovou ;)

Nalákal Vás některý z filmů? Nebo jste je už viděli?

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentářů:

  1. Zrovna jsem nemocná, takže díky za tipy, určitě se filmy budou hodit ! :) A zrovna tyto jsem neviděla a vypadají velmi dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ami: Tak oba dva mě strašně nadchly! Ten první...jak už tvůj názor, tak o čem to je a ten druhý...vypadá to jako historický film a ty já miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se na ně podíváš, dej mi vědět, jak se ti líbily ;)

      Vymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.