Ugly Love

Autor: Colleen Hoover
Originální název: Ugly Love        
Žánr: YA (Young Adult), román
Nakladatelství: Atria Books (En) 

Anotace
 Když se Tate Collinsová setká s pilotem aerolinií, Milesem Archerem, ví, že to není láska na první pohled. Dokonce by ani nedošli tak daleko, aby se považovali za přátele. Jediná věc, kterou mají Tate a Miles společnou je nepopiratelná vzájemná přitažlivost. Jakmile jejich touhy vyplavou napovrch, uvědomí si, že mají perfektní příležitost. On nechce milovat, ona nemá na lásku čas. Takže zbývá jen sex. Jejich dohoda může být až překvapivě bezproblémová, dokud se Tate bude držet jediných dvou pravidel, které pro ni Miles má.

Nikdy se neptej na minulost.
Neočekávej budoucnost.

Myslí si, že to můžou zvládnout, ale téměř okamžitě si uvědomí, že to není možné. 

Srdce se nakazí.
Sliby se poruší.
Pravidla se zničí.
Láska se stane ošklivou.

Hodnocení knihy:              Hodnocení obálky:
"You don't want to be attracted to me, but you are. You want to have sex with me, 
but you don't want to date me. You also don't want to love me
You also don't want me to love you."

Když Tate Collinsová najde na prahu před bytem opilého cizince, netuší, že se z něho později vyklube bratrův dobrý kamarád a soused od naproti, Miles Archer. Už od začátku je to mezi nimi cítit chemií a magnetickou přitažlivostí. Tate a Miles se tak dohodnou uzavřít jednoduchou dohodu. Žádná láska, jen sex. Navíc se Tate ani nesmí ptát na Milesovu minulost a očekávat něco víc, než se společně dohodli. Dokážou svoje sliby dodržet? Tate ví, že kdyby Miles pustil svoje obranné zdi, jejich vztah by měl opravdovou šanci. Jaká tajemná minulost tedy stojí za Milesovou nenávistí milovat? Láska není vždy perfektní. Láska se může stát i ošklivou.

He pulls me away from his chest so he can look at me while he answers my question.
"Its's love in general I don't want, Tate. Ever. It's you specifically that I just... want."

Tate Collinsová se za prací přestěhuje do bytu svého bratra. Už od začátku je jasné, že sama sebe krmí bludy o tom, že její vztah s Milesem založený na sexu se jednou musí změnit i v něco víc. První chyba. Přesto radši bude hrát podle pravidel a pokračovat, než přijít o Milese.

Miles Archer je pilot a jeden z nejlepších kamarádů bratra Tate. Šest let neměl žádnou holku, a aby to bylo ještě divnější, nikdy o sobě nemluví. Je to jedna velká záhada. Jisté ale je, co Miles rozhodně za každou cenu nechce. Lásku.


I don't understand how it can be so perfect. 
How life and love and people can be so perfect and beautiful.
Then it's not. It's so ugly.
Life and love and people become ugly.
It all becomes water.

Další knížka od mé oblíbené autorky Colleen Hooverové! Tentokrát Ugly Love na kterou jsem se vrhla v angličtině. Český překlad je totiž bohužel v nedohlednu. Hned jak jsem uslyšela, že se má na Ugly Love točit film, tak se knížka dostala do mého radaru. A opravdu musím říct, že stála za to anglické louskání. Ugly Love je příjemná romantika, která vás donutí fandit hlavním hrdinům až do konce. Knížka je nejvíce vyprávěná z pohledu Tate a hned za její kapitoly autorka prokládá děj Milesovými vzpomínkami z minulosti a postupně odhaluje důvod jeho nenávisti k lásce

Pokud znáte „Hooverovky“, dobře víte, že snad v každé knížce musí být nějaký zvrat. S napětím jsem proto očekávala, co z Milesovi minulosti vyleze. To byly nervy. A ještě horší to začalo být, když Miles začal Tate odstrkovat. To už jsem jen seděla nad knihou a tahala si vlasy, PROČ JÍ TO DĚLÁ?! Chudák Tate. Bylo mi jí líto, že neustále věří, že TEĎ se něco stane a Miles bude jiný. Omyl. Přestože se Miles velkou část knihy chová jako blbec, nezbývá nic jiného než mu odpouštět, protože: 
1) Dodržuje PŘESNĚ to, co Tate slíbil
2) Má svoje mindráky, tak ho nemůžete vinit...


Ugly Love je svým stylem trochu podobná knížce Maybe Someday (taky od Colleen). Obě knížky jsou úžasné, ale Ugly Love mě napínala od začátku až do konce. Vlastně jsem u ní skoro nedýchala a přečetla ji ve dvou dnech. Asi bych vás taky měla upozornit, že se v knize nachází spoustu milostných scének (tak a teď fanoušci Padesáti odstínů šedi můžou začít jásat!) a Colleen to opravdu popisuje bez obalu. Pokud to mám srovnat s ostatními „Hooverovkami“, tak Ugly Love mi připadá spíš Adult než YA, ale to je jen výhoda, protože knížka aspoň může mít větší publikum. Každopádně jsem si ji zamilovala a doporučuji přečíst!  U Ugly Love jsem ani upřímně nevnímám, že čtu anglicky. Tak napínavé to bylo. V knížce není složitá angličtina, takže pokud začínáte přemýšlet, jestli dát knížce šanci, tak si rozhodně troufněte ;) Stejně jako Maybe Someday i Ugly Love má svoji písničku od Griffina Petersona.
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentářů:

  1. Jsem hrozná ostuda, ale já jsem ještě nic od Colleen Hoover nečetla. Ale určitě se na nějakou její knížku do budoucna chystám.
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musíš rychle napravit :D Hooverovky jsem opravdu super! Díky :)

      Vymazat
  2. A neví se jak je to s filmem ?

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.