Problémy knihomolů: KNIHOZÁVISLOST


Máte potřebu se obklopovat knihami?
Tajně je do svých batohů přibalujete?
Nedokážete je nechat v klidu na poličce? Stýská s vám po nich?
Ano?

Hromadění knih patří ke knihomolům. 

Určitě jste si někdy tajně zabalili do batohu knížku, i přestože vám ostatní říkali, že to je blbost. Proč tahat ještě další kila navíc, že... Jenže vy jste si nemohli pomoct. Nemám pravdu? Je to jak zabalit na výlet ještě nejlepšího kamaráda/kamarádku. Nebo třeba šťastně chodíte po pokoji s novou knížkou a jako pyšný majitel/ka každému dokazujete, jak má úžasnou obálku a celá je DOKONALÁ. Pak si v tichosti sednete a nerušeně fetujete tu příjemnou vůni (nebo zatuchlý zápach). No jo, KNIHY. Nejradši byste vykradli knihkupectví, jen pro ten příjemný pocit knih kolem... Taky rozhodně nedokážete pochopit, proč někteří lidé NEČTOU. Vy sami jste přece seděli u knížek hned od malička, zírali na ty divné klikiháky a vymýšleli si vlastní děj podle ilustrací. Na čtení jste silně závislí a běda, pokud nedostanete novou knihu, protože se ihned začnou objevovat silné abstinenční příznaky, jako čtení etiket nebo reklamních plakátů. 

TOHLE JE PROBLÉM KNIHOMOLŮ!
Diagnóza DOKTORA KNIHY:
KNIHOZÁVISLOST

Máte stejný nebo podobný problém?

DOKTOR KNIHA DOPORUČUJE: Kup. Fetuj. Čti. A hlavně HROMAĎ
Tato nemoc je bohužel pro knihomoly zatím nevyléčitelná ;)

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentářů:

  1. Ami: Skvělý článek! Tyhle mě strašně baví...
    No jo, když si zmínila to chození po pokoji s knihou a vykládáním, jak je dokonalá, tak jsi mi připomněla mě samotnou, když jsem dostala Selekci. Chodila jsem po bytě a culila se jako měsíček na hnoji a pořád dokola jsem chválila tu krááásnou obálku a záložku :)
    Ano, tohle je prostě problém každého knihomola. I když se přiznám, že když jsem ještě neměla blog, tak jsem si vystačila s knihovnou a teď? Mám nové poličky a už ty knížky stejně pomalu nemám kam dávat.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, pobavil mě, protože knihozávislost je přesně moje diagnóza :D Se všemi uvedenými příznaky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ell: Knihozávislost je diagnóza pro mě. Sice u mě nejsou všechny příznaky, ale většina jo. Skvělý článek, Doktor Kniha je můj člověk :)

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.