Problémy knihomolů: KNIHONEČAS

Taky při čtení ztrácíte pojem o čase?
Nedokážete se zastavit?
Existuje pro vás v tu chvíli jen JEDEN ČAS? Ten v knize?
Ano?

Knihomolové se v knihách ztrácí neustále. 

Znáte to. Začtete se do napínavého děje a najednou zjistíte, že je třeba oběd nebo čas spát. Když čtete opravdu skvělou knihu, tak ztratíte pojem o čase naprosto kompletně. Je to jedno z magických kouzel knih. Zastavit čas. To, co vám v knize přijde jako hezky ztrávený rok, je ve skutečnosti jeden den. Po dočtení se zase navrátíte do reality a nedokáže pochopit, jak to bylo možné. Já tomu říkám kouzlo, ale většina lidí by to spíš nazvala zažranost do knih (a ano, mají pravdu). Přesto je to podle mě umění, se ztratit v knize ;) Pokud jste to zatím nezažili, tak přicházíte o hodně. Jako příklad vám dám film Nekonečný příběh. Chlapec Bastien se v antikvariátu začte do knihy a prožívá děj s hrdinou Átrej, který se snaží zachránit říši Fantazie. Na konci zjistí, že jen on, čtenář, dokáže zachránit říši a je součástí příběhu. Film jako stvořený pro knihomoly. Jako malá jsem ten film milovala a strašně se mi líbil obří bílý lítající pes, Falco. 


TOHLE JE PROBLÉM KNIHOMOLŮ!
Diagnóza DOKTORA KNIHY:
KNIHONEČAS

Máte stejný nebo podobný problém?

DOKTOR KNIHA DOPORUČUJE: Dobrý budík. Hodinky. Ale hlavně co nejméně rušené počtení ;)
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentářů:

  1. Ami: Máš naprostou pravdu. Mně se to děje skoro pořád, ale zatím to bylo nejhorší u Měděného jezdce, to jsem četla a četla - málem jsem to jednou nestihla na záchod :D
    Skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný článek :) Mám stejný problém :) Myslela jsem, že teď o prázdninách se to zlepší, ale pořád není dost času na to, přečíst všechno, co bych chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ell: Tohle mám pořád, nejhorší je to v pracovní školní dny večer, protože na jednu stranu vím, že budu mít zítra chuť prospat polovinu hodin, ale ta knížka je tak skvělá! Super článek!

    OdpovědětVymazat
  4. Ano mám naprosto stejný problém a netýká se to jen knih =D
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.