Čtení s Ellou

Po dlouhé době jsem zpět  ;)

Taky rádi špehujete, co ostatní lidé čtou? 
Už teď se můžete těšit na další  "Čteme s Ellou" články, protože tenhle určitě nebude poslední!

Pátky jsou pro většinu studentů odpočinkové dny. Ne moc písemek (nejlépe žádné) a vyučování není tak šílené jako bývá v pondělky (však to samy znáte...). Zrovna tento pátek si několik holek z naší třídy přineslo knížky.
 A Samozřejmě, že jsem hned musela zjistit jaké ;) To si knihomol jako já přece nemohl nechat ujít!

Girl Online


Debut youtuberky Zoelly bude určitě příjemné počtení pro milovníky angličtiny. Pokud rádi sem tam něco čtete něco v cizích jazycích nebo s tím teď hodláte začít, tak je to pravá knížka pro vás. Angličtina v Girl Online prý není složitá, takže se nebojte. Já jsem ji sice zatím nečetla, ale hodně recenzí ji chválí. Je to ideální odpočinková knížka pro dlouhé zimní dny.
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti


 Tak tahle kniha na první pohled zaujme snad každého. Zeptala jsem se spolužačky, proč si ji vybrala právě ona a řekla to, co jsem očekávala: obálka! Knížky si prý vybírá tak, že se podívá na obálku a když se ji líbí, koupí ji. Žádné čtení anotace. Asi to taky jednou vyzkouším. Teď v pátek Sirotčinec dočetla i druhá spolužačka a celý den ty dvě spolu básnily, jak je knížka úžasná a že se nemůžou dočkat až bude natočený film, který mimochodem režíruje Tim Burton! 

Sirotčinec je skvělá kniha a můžu to potvrdit i já. Sice jsem ji četla jen v angličtině, ale v věřím, že v češtině musí být ještě víc napínavější a tajemnější. Uvnitř jsou navíc i strašidelné staré fotografie, které lidé z celého světa vyfotily a poslaly autorovi (vypadají božsky!). Jestli máte rádi horrory a příběhy od kterých, se nemůžete odtrhnout, tak si ji rozhodně přečtěte. Bojíte se, že na vás bude až moc strašidelná? Nemusíte. Jinak by si ji ta druhá spolužačka rozhodně nepřečetla ;)

Eleanor a Park


Tuhle knížku chci ŠÍLENĚ MOC PŘEČÍST!!!! Většina blogerů ji opěvuje a i v zahraničí má Eleanor a Park velké úspěchy. Našla jsem spoustu recenzí jen proto, abych pár úryvků z knížky mohla přečíst. A ty úryvky byly dokonalé! Spolužačka se do ní teď začetla (přestože Sirotčinec je prý Sirotčinec!) a říkala, že navíc je v knize spoustu odkazů na hudbu. Super! Písniček není nikdy dost ;) 

Hobit


Máme tu Hobita. Nedávno byl druhý díl filmu v kinech a tak se není čemu divit, že spoustu lidí to nalákalo na knihu. Ze spolehlivých zdrojů, ale vím, že v knize je to trošku jinak. Žádný Gandalf a další postavy z Pána prstenů, které si do Hobita filmaři přidali. Já nejsem Tolkienova milovnice (samozřejmě, že jsem Pána prstenů viděla, ale nejsem do toho šíleně "zažraná". Prostě mě to nebere...), ale moje kamarádky mi říkaly, že je Hobit spíš taková "pohádka". Pán prstenů je prý lepší. No, přečtěte samy.


Rezistence


Teď je tu moje kniha :) Rezistence! Druhý díl Divergentní série, který bude za chvíli v kinech! Těšíte se? Já ano. Přestože druhý díl už není tak dobrý jako první, stejně stojí za přečtení. Jsem už skoro u konce (hurá!). První díl se skvěle četl a děj ubíhal rychle. Tris i Tobiase jsem si zamilovala a Divergence patří mezi moje nejoblíbenější knížky. Rezistence bohužel není tak skvělá. Anotace slibuje rozuzlení prvního dílu, ale já se stále nic moc zajímavého nedozvěděla. Autorka dala do knihy spoustu akčních scén (to vůbec není špatně...), ale občas ztrácím přehled, kde právě se Tobias a Tris nacházejí. 
Jinak mě Rezistence baví ;) a Alianci si MUSÍM PŘEČÍST!!! 
P.S. Ne tahle kniha není druhé Hunger Games!

SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 komentářů:

  1. Skoro všechny knihy (až na Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a Eleanor a Parka) jsem četla a jsou to opravdu skvělé knihy. Rezistence se mi naopak z celé série líbila nejvíce, Aliance byla trochu zklamání... Hlavně si ji nevyhledávej, skoro všude jsou spoilery :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, jen kdo umře, protože mi o sérii vyprávěla kamarádka dřív, než jsem to četla :/ Ale to nevadí, protože stejně jinak nic nevím :D

      Vymazat
  2. Já to mám ve škole naopak, v pátek máme obvykle nejvíce testů a naopak pondělí je celkem pohoda :D
    Jinak i když si knihu vyberu podle obálky vždy si anotaci přečtu, mnohdy mě pak anotace odradí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to dělám skoro stejně :) Obálka, anotace a když knížka projde, tak si ji ještě náhodně otevřu a kousek přečtu :D

      Vymazat
  3. Eleanor a Park se zatím úspěšně vyhýbám. Mám strach z veškeré té chvály - přistupuju pak ke knize s ohromným očekáváním a často mě zklame. Jinak z trilogie Divergence se mi nejvíc líbil ten první díl. Pak už to nebylo ono a hlavně Čtyřka se choval jak nějaký podpantoflák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rezistence mi připadá taková zmatená. Navíc je mi líto Čtyřky, protože Tris se vážně chová jak blázen, co se chce nechat zabít :/ Uvidím jaká bude Aliance...

      Vymazat
  4. Zoellu znám a o Girls Online jsem už slyšela, zatím jsem jí ale nečetla, tak nevím.
    A Eleanor a Park si chci taky strašně moc přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc Zoellu neznám, ale knížka vypadá fajn. Teď čekám až bude Eleanor a Park zpátky v knihovně :)

      Vymazat
  5. Ami: No, u nás bývají pátky strašně hektické, protože máme naše neoblíbené předměty :D
    Girls Online si teda musím sehnat! Jinak jsem četla všechno kromě Hobita a Sirotčince. A na Hobita se ani nechyystám, prý samé popisy a to není nic pro mě.
    Co se týče Eleanor a Park, tak je to vážně hezká kniha, ale zase žádný výkřik. Ale rozhodně doporučuju si přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je nejhorší pondělí, úterý a čtvrtek :P Jinak jsem ráda, že tě Girl Online zaujala ;) Do Hobita se radši ani nepouštím. Stačilo, že si ho bratr pouštěl jako audioknihu pořád dokola, takže na Pána prstenů a další jsem alergická :/ :D

      Vymazat
  6. Četla jsem jen Hobita a Rezistenci :) Rezistence pro mě byla trochu zklamáním, protože zatímco první díl byl skvělý, ve druhém jsem měla tendenci občas klepnout Tris po hlavě..Ale i tak to byla dobrá knížka :) A Hobit je vynikající :) Tolkien je můj nejoblíbenější autor :) Ne že bych byla do jeho díla zažraná, jen jsem zatím neobjevila žádnou fantasy, která by ho překonala..I když Hra o trůny už ho dotahuje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě Rezistence zklamala. Nechápu proč ji autorka tak natahovala a tu podstatnou věc řekla až na konci. Tris mě hodně štvala :P Chudák Čtyřka, že musí snášet její sebevražedné sklony... Já se do Tolkiena asi nikdy nepřinutím, ale vím, že píše skvěle. Prostě mi nesedí žánr. Hru o trůny bych si chtěla hrozně přečíst ;)

      Vymazat
  7. Sirotčinec jsem četla někdy krátce po vydání, pamatuju si, že se mi líbila, ale nic převratného to nebylo.. druhý díl asi číst nebudu. Na Eleanor & Park se chystám, ale tak nějak se mi nechce si knížku kupovat, protože si nejsem jistá, jestli se mi to bude tak moc líbit a Hobit je srdcovka, miluju Tolkienovy knihy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ell: Většinu jsem nečetla, no... Girls Online si vážně chci přečíst!
    A Eleanor a Park byla docela hezká kniha, ale vracet se k ní nejspíš nebudu.
    Rezistence je asi nejslabší ze série... Super článek!

    OdpovědětVymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.